Kundvagnen är tom
  Sportident > Orientering
    Framsidan
    In English

    Service

    Beställning-Köpa
    Hyra
    Tjänster
    F.A.Q.
    Företaget
    Lediga jobb
    Tidigare Nyheter

    Vad är Sportident?

    Introduktion
    Möjligheter
    Fördelar
    Referenser

    Områden

    Friskvård/Aktiv
    Kick-offer/
      Teambuilding

    Skola
    Multisport
    Orientering
    Möten
    Övriga

    Produkter

    Basenheter
    Löparbrickor
    Termoprinter
    Programvaror
    Tillbehör

    Aktuella länkar

    WinSplits
    OL-Specialisten
    Multisportshopen
    O-Ringen
    SOFT
Sportidentsystemet är från början utvecklat för orientering men har även anpassats till andra idrotter såsom skidorientering, triathlon, multisport, nordic walking, löpstafetter mm. Se mer om detta under vår introduktion av systemet.

Idag finns systemet representerat i mer än 35 länder runt om i hela världen. Det används på allt från träningar med några få deltagare helt utan dator till världen största orienteringstävlingar med fler än 15 000 startande där ett stort antal datorer och annan utrustning är ihopkopplade i stora nätverk.

Efter starten 1996 blev Sportident snabbt ett begrepp på orienteringsmarknaden och är idag det mest använda och spridda elektroniska tidtagnings- och stämplingssystemet för orientering. Systemet har revolutionerat orienteringssporten så att gamla stiftklämmor idag är ett minne blott. Eftersom man får tider mellan kontrollerna har man fått nya samtalsämnen inom sporten. Idag pratar man om att ”jag var i alla fall var bäst mellan 4:an och 5:an” trots att man inte vann totalt sätt. Bommar är inte längre så lätta att ”snacka bort”, man ser ju tiderna svart på vitt. Olika analysprogram som t.ex. Winsplits finns för att penetrera varje del av banan.

Konceptet för stora tävlingar har utvecklats på senare år så att man idag har onlinekontroller som via radiosändare skickar in stämplingar direkt till målet. Där presenteras informationen i form av grafik för speaker, press, TV och på storbildsskärm. Allt utvecklat av Sportident.

De senaste åren har också satsningen på att ta fram enkla system för träningar gjort att det nu också finns lättskötta träningspaket som alla kan använda. Detta paket är färdigt att använda och kräver i stort sätt inga åtgärder före användning.
Genvägar
Manualer
Sportident International AB, Enebybergsvägen 10A, 182 36 Danderyd, Telefon: 08-544 950 50